Na kulinarną podróż po kuchni Ducha Gór.Dom Carla i Gerharta Hauptmannów w Szklarskiej Porębie zaprasza na organizowaną w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa 2021.

19 września (niedziela), o godz. 11.00 możecie spotkać się z Piotrem Gryszelem i Emilem Mendykiem, autorami książki „Kuchnia Ducha Gór, czyli smaki Karkonoszy”, którzy wygłoszą prelekcję „Jaka jest karkonoska kuchnia?”, opowiedzą o poszukiwaniu dawnych receptur, łączeniu smaków oraz podzielą się sprawdzonymi przepisami.

O godz. 13.00 odbędą się warsztaty „Zioła ze skarbnicy Ducha Gór”, podczas których uczestnicy poznają właściwości wybranych roślin oraz przygotują herbatki i napary z karkonoskich ziół, zebranych w Ogrodzie Ducha Gór przy naszym muzeum.

Wstęp tego dnia do muzeum oraz na wydarzenia organizowane w ramach Europejskich Dni Dziedzictwa jest bezpłatny.

Napisz komentarz


Masz ciekawą sprawę? Czekam na info!

Alina Gierak

502 499 336

Zgłoś za pomocą formularza.