Kolacja z Duchem Gór

Kolacja z Duchem Gór

Duch Gór ma zaszczyt zaprosić smakoszy lokalnych specjałów na specjalną kolację. W ten wyjątkowy wieczór postanowił otworzyć drzwi swojej spiżarni i poczęstować turystów oraz mieszkańców Krainy Ducha Gór tym, co w tej spiżarni najlepsze. Kolacja z Duchem Gór to okazja, by skosztować najlepszych lokalnych potraw, wytwarzanych przez lokalnych gospodarzy i restauratorów, zebranych w jednym miejscu. Gościom serwowane będą produkty i dania certyfikowane znakiem Karkonoskiej Marki Lokalnej Skarby Ducha Gór. Wyjątkowa uczta w sobotę, 6 sierpnia, o godz. 19.00 w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Karpaczu. Po kolacji koncert zespołu Szyszak. 

Przystawki:
1. Deska serów łomnickich, kozich i krowich (ostatnio podawanych podczas szczytu NATO w lipcu 2016) – z Gospodarstwa „Kozia Łąka”
2. Pasztet z owcy wrzosówki z gospodarstwa Kowalowe Skały,
3. Przystawki z jaj drobiu z wolnego wybiegu, z Gospodarstwa Rolnego Wiktor Zimmer,
4. Karp podgórzyński wędzony - ze Stawów Podgórzyńskich,
5. Chleb karkonoski na zakwasie – z Piekarni UliJanka

Dania na ciepło:
1. Barszcz na zakwasie własnym oraz burakach z gospodarstwa, na rosole z kurczaków z własnej hodowli z pasztecikami z wołowiny łomnickiej – Dorado, Wiejskie Delicja Janina Zimmer, produkty z Gospodarstwa Rolnego Wiktor Zimmer
2. Rolada śląska z kluskami śląskimi oraz kapustą – z wołowiny z Gospodarstwa Rolnego Wiktora Zimmera

Deser:
1. Pierniki trzcińskie, miękkie, przekładane powidłami śliwkowymi – Piernikowy.pl
2. Rogaliki orzechowe – Karkonoskie Smaki Barbara Matyja

Napoje:
1. Woda Potencjałka - Jelenia Struga
2. Likier karkonoski - Abditus sp. z o.o

Miejsce: Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Karpaczu, ul. Gimnazjalna 7
koszt: 75 zł/1 os.
Zgłoszenia: sekretariat@duchgor.org , 75 644 21 65, wpłaty za kolację: 17 1090 1926 0000 0001 2100 6746, tytułem Kolacja z Duchem Gór, imiona i nazwiska osób.
Decyduje kolejność wpłat. ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA. Pocztą elektroniczną i telefonicznie można otrzymać informację czy są jeszcze wolne miejsca.