– Zawsze lubiłem gotować, ale na poważnie i świadomie zająłem się tym około 3-4 lat temu – opowiada Kacper. Gotował głównie dla siebie, bo rodzice lubią raczej tradycyjne smaki. Potem postanowił się tym podzielić z innymi i pokazuje swoje potrawy na facebooku i instagramie. Dodaje filmy i przepisy.

Łączy nietypowe smaki. Szuka nowych połączeń. Wśród przepisów można znaleźć między innymi brzoskwiniowego kurczaka z chrupiącym batatem, podpłomyka z boczniakiem i ziemniaki z kotletem w autorskim wydaniu.

– Lubię kuchnię meksykańską, azjatycką, wyrazistą – mówi Kacper.

20-latek jest studentem geodezji na Politechnice Wrocławskiej. Przyznaje jednak, że te studia to nie jest jego bajka i chętnie zamieniłby je na coś innego. Jego marzeniem jest własna restauracja z autorskimi potrawami. Może gdzieś w naszym regionie, bo jego zdaniem w Jeleniej Górze brakuje lokali z interesującymi, nietuzinkowymi potrawami. Króluje pizza i gyros. On serwowałby na przykład bułeczki bao z krewetkami w owocowych smakach, które dały mu miejsce na liście kandydatów do programu MasterChef.

Organizatorzy w tym roku postanowili dać tak zwany złoty bilet osobie, która otrzyma najwięcej głosów w internetowym castingu.

Na Kacpra Lacha można je oddawać w sobotę i niedzielę (23 i 24 maja) na stronie https://masterchef.tvn.pl/aktualnosci,1613,n/wybieramy-pierwszego-uczest….

Napisz komentarz


Masz ciekawą sprawę? Czekam na info!

Andrzej Buda

Zgłoś za pomocą formularza.