To będzie już 22. edycja imprezy, w której, jak dotychczas wzięło udział 65 tysięcy z całej Polski. Tegoroczna parada wyruszy w niedzielę 28 sierpnia o godz. 11:00 z Placu Ratuszowego w Jeleniej Górze. Rowerzyści przejadą ulicami Jeleniej Góry, Łomnicą, Osiedlem Łomnickim. Parada skończy się na parkingu Galerii Sudeckiej, przy al. Jana Pawła II w Jeleniej Górze, gdzie trwać będzie piknik Wyprodukowano pod Śnieżką.

Już od godziny 8:30 na Placu Ratuszowym rozpocznie się nieodpłatne wydawanie 2 000 okolicznościowych koszulek. p Paradzie może wziąć udział każdy kto posiada rower i ma ukończone 18 lat. Osoby poniżej 18 roku życia mogą wziąć udział w paradzie pod warunkiem, że będą posiadały zezwolenie na przejazd wystawione przez ich rodziców, zaś najmłodsi uczestnicy, tj. poniżej 12 roku życia muszą jechać w towarzystwie dorosłego opiekuna.

Długość trasy wynosi ok. 18 km. Organizatorami 22. Parady Rowerów są: Jakub Nakielski – Prezes Fundacji Karpacz Sport oraz Szymon Dunaj współpracownik Fundacji.

Patronat honorowy nad imprezą objął w tym roku Marszałek Województwa Dolnośląskiego – Cezary Przybylski.

Szczegółowy program parady:

Program imprezy:

8:30 – Zbiórka rowerzystów na Placu Ratuszowym – wydawanie koszulek,

11:00 – Wyjazd z Placu Ratuszowego,

12:20 – Przyjazd na parking przy Galerii Sudeckiej, zakończenie imprezy.

Szczegółowy opis trasy:

11:00 – wyjazd z Placu Ratuszowego na ulicę Sudecką (przejazd 0,7km; 3min)

11:03 – wjazd ulicą Sudecką do drogi woj. nr 367 (przejazd 1,6km; 7min)

11:10 – wjazd na drogę woj. nr 367 (przejazd 2,3km; 10min)

11:20 – skręt w lewo przed stacją BP, droga woj. nr 367 (przejazd 0,7km; 3min)
11:23 – wjazd na ulicę Karkonoską w Łomnicy (przejazd 2,7km; 12min)

11:35 – skręt w lewo, wjazd na ul. Łomnicką P 002654 (przejazd 2,3km; 10min)

11:45 – skręt w lewo, wjazd na ul. Wincentego Pola (przejazd 1,1km; 5min)

11:50 – skręt w prawo, wjazd na ul. Złotniczą (przejazd 0,5km; 2min)

11:52 – skręt w prawo, wjazd na ul. Różyckiego (przejazd 1,8km; 8min)

12:00 – skręt w prawo, wjazd na ul. Ogińskiego (przejazd 1km; 5min)

12:05 – skręt w lewo, wjazd na ul. Bacewicz (przejazd 1km; 5min)

12:10 – skręt w prawo w ulicę Noskowskiego (przejazd 1km; 5min)

12:15 – skrzyżowanie z Aleją Jana Pawła II (droga krajowa nr 3), skręt w prawo za stacja Shell (przejazd 1km; 5min)

12:20 – ul. Jana Pawła II 51, Galeria Sudecka, parking – zakończenie Parady

1 Komentarz

Napisz komentarz


Masz ciekawą sprawę? Czekam na info!

Andrzej Buda

601 566 560

Zgłoś za pomocą formularza.