Oprócz miodów, serów, wędlin, przetworów, nalewek ziołowych, olejów roślinnych, ręcznie robionych mydełek i świec zapachowych, eko-biżuterii, odzieży lnianej będzie można kupić oryginalne pamiątki. Lokalni twórcy zaprezentują nie tylko efekty pracy swoich rąk, ale też umożliwią odwiedzającym wystawę zajrzenie za kulisy produkcji. Zapowiedzieli się także wystawcy z Czech. Ich stoiska ze szkłem cieszą się zawsze dużą popularnością. Dla smakoszy organizatorzy przewidzieli pokazy kulinarne z degustacją. W programie również jest finał konkursu „Bitwa na smaki” i kulinarny pokaz „Live Cooking Show Karkonoskie KARRy”, a także kreatywne warsztaty rękodzielnicze i animacje dla dzieci. Tradycyjnie przyznane zostaną „Karkonoskie Jelonki” za „Najciekawszy Produkt Karkonoski” oraz „Karkonoski Produkt Spożywczy”. Jurorzy ocenią potrawy i wyroby wyprodukowane z lokalnych produktów. Z pewnością zainteresowaniem będzie cieszyła się „Bitwa na Smaki” , czyli pojedynek pomiędzy szefami domowej kuchni a zawodowymi kucharzami. Kto tym razem zaserwuje zgromadzonej publiczności najlepszą regionalną potrawę profesjonaliści, czy amatorzy? O tym zdecyduje jury i publiczność. Jarmark potrwa od godz. 11.00 do 18.00. Organizatorem „Wyprodukowano pod Śnieżką” jest Karkonoska Agencja Rozwoju Regionalnego.

Napisz komentarz


Masz ciekawą sprawę? Czekam na info!

Alina Gierak

502 499 336

Zgłoś za pomocą formularza.